United Pearls Trading
 English  Dutch  Français  Deutsch
b0 b4 b2 b1

Soorten parels

Selecteer het pareltype waarover u meer informatie wenst:
Zuidzee Wit Zuidzee Goud Tahiti Akoya Zoetwater

Zuidzee Wit
De koningin der parels. Adembenemend.

Ze worden voornamelijk in de regio Noord-Australië, Indonesië en de Filippijnen gekweekt, in grote oesters in helder zeewater.
Tegenwoordig worden deze oesters ook gekweekt. Want van de 100 die gevonden en opgedoken worden zijn er uiteindelijk maar een stuk of 30 geschikt om mee te kweken. Wat niet wil zeggen dat er na twee tot vijf jaar dan ook 30 mooie parels geoogst kunnen worden. Een uiterst kwetsbaar proces.

Pareleigenschappen
Herkomst: Australië, Indonesië
Type molusk: Pinctada Maxima
Grootte: 8-20 mm
Kleur: Wit en zilver met verschillende bijkleuren
Vorm: Rond tot barok
Zeldzaamheid: Uiterst zeldzaam

Zuidzee Goud Groot en Exquise

Goudkleurige Zuidzeeparels worden gekweekt in de “gold-lip” oester, een variëteit van de Pinctada maxima, een Zuidzeepareloester die voorkomt in de Filippijnen en Indonesië.

De warme, gouden tinten zijn volledig natuurlijk en er is geen behandeling nodig om van de pracht van deze luxueuze edelstenen te kunnen genieten.

Pareleigenschappen
Herkomst: Filippijnen en Indonesië
Type molusk: Pinctada Maxima
Grootte: 8 - 20mm
Kleur: Alle gouden nuances van champagne tot donkergoud
Vorm: Rond en barok
Zeldzaamheid: Uiterst zeldzaam

Tahiti (zwarte parel)) Donker en Exotisch

Deze cultuurparel wordt genoemd naar het belangrijkste eiland van Frans Polynesië, Tahiti, gelegen in het midden van de Pacific. Deze pinctada margaritefera-oester levert parels met een waaier van kleuren: van zilvergrijs, blauwachtig zwart, bruinzwart tot aubergine. De kleur wordt beïnvloed door de aanwezigheid van minerale zouten, door plankton en de temperatuur van het water.

De waarde van de Tahiti parel wordt bepaald door de zeldzaamheid van deze parel alsook door haar kwaliteiten zoals de parelmoerglans, de diameter van de parel, de vorm en de perfectie aan haar oppervlakte. Het duurt meer dan 6 jaar om een parel te vormen, en op een oogst van 2000 oesters zijn er slechts 10 parels van waardevolle kwaliteit. Door haar pracht, haar bijzondere charme en haar mysterie heeft deze magische edelsteen uit de zee al vele bewonderaars weten te bekoren.

Pareleigenschappen
Herkomst: Tahiti en Frans Polynesië
Type molusk: Pinctada Margaritafera
Grootte: 8 - 18mm
Kleur: Uiteenlopende levendige kleuren
Vorm: Rond tot barok
Zeldzaamheid: Zeer zeldzaam

Akoya De Klassieke Parel

Als er over parels gesproken wordt, bedoelen de meeste mensen Akoya-parels. Deze parels worden in voornamelijk Japan gekweekt. Een team van Mikimoto heeft de procedure ontdekt en zo is Japan hét 'parelland' geworden. Tegenwoordig gaat het kweken niet meer zo gemakkelijk als vroeger: vorig jaar was slechts 40% van de oogst bruikbaar! De kwaliteit van het zeewater in de baaien raakt vervuild, er is steeds vaker last van roodalg, dodelijk voor de oesters. Ook het kweken van de oester zelf in labaratoriumbassins bevordert de kwaliteit niet.
Akoya-parels hebben meestal een roomwitte, zachtgele, roze tot zilverwitte kleur. Grijze Akoya's komen ook voor, maar zijn aanmerkelijk duurder. Op dit moment zelfs vrijwel niet meer te krijgen. Zwarte en donkergrijze Akoya-parels zijn altijd bijgekleurd: omdat dat door en door is, is de kleur blijvend. De grootte varieert van 2 tot zo'n 10 mm. Grotere zijn zeer zeldzaam.

Pareleigenschappen
Herkomst: Japan
Type molusk: Pinctada Fucata
Grootte: 2 - 10mm
Kleur: Wit, goud en blauw
Vorm: Doorgaans rond
Zeldzaamheid: Enigszins zeldzaam

Zoetwaterparels Uniek en Betaalbaar

Zoetwaterparels worden in mosselen gekweekt. Om ervoor te zorgen dat een mossel parels gaat produceren worden hele kleine stukjes huidweefsel in de mossel geïmplanteerd. De mossel kapselt dat weefsel in waardoor een parelzakje ontstaat waarin de parel gevormd wordt. Het duurt minstens enkele maanden voordat de parels geoogst kunnen worden. Deze parels worden steeds mooier van vorm en steeds beter van kwaliteit. Deze worden gekweekt van circa 3 tot 16 millimeter, in vele kleuren en vormen. Vergeleken met andere parels is het kweken van zoetwaterparels redelijk eenvoudig. Dit zorgt ervoor dat de prijzen voor zoetwaterparels vele malen lager zijn dan van de andere soort parels.

Pareleigenschappen
Herkomst: China
Type molusk: Hyriopsis cumingi (mossel, geen oester)
Grootte: Verschillende groottes, afhankelijk van de soort zoetwaterparel
Kleur: Brede reeks kleuren van wit tot metaalkleurig
Vorm: Rond en vele vormen barok
Zeldzaamheid: Veel voorkomend

 

United Pearl Trading © 2012